The Book

One Girl One Dream

During my voyage I kept a detailed logbook from which I have later made a book. The book called ‘’One Girl One Dream’’ is now available in English, Dutch, German & Polish.

There is also a documentary made about my trip called Maidentrip: Sadly things didn’t all go as they should and I never had a final say on the finished product. I don’t fully stand behind it, nor do I have any further involvement with the movie.

Here are some details about my books and where to find them.


All of my books are available in the Laura Dekker World Sailing Foundation Store.


English Version - One girl, One dream

 

Available on Amazon and bookstores throughout New Zealand - Australia - America and England. 

 

And personally signed available in the Laura Dekker World Sailing Foundation Store.


Polish version -  Marzenie Pewnej Dziewczyny

 

Personally signed available in the Laura Dekker World Sailing Foundation Store.

 

German Version - Ein Mädchen, ein Traum

 

Veröffentlicht und erhältlich bei Delius Klasing

And personally signed available in the Laura Dekker World Sailing Foundation Store.-


    

Dutch Version - Een meisje, een droom

 

Verkrijgbaar online en in de boekwinkel.

Prijs 19,90    o.a. te bestellen bij   Bol.com  of  Bruna

And personally signed available in the Laura Dekker World Sailing Foundation Store.

   

Mijn Verhaal ( Only available in Dutch) - Geschreven door mijn Oma, verteld mijn verhaal tot de reis begon en hoe ik ben opgegroeid.

Laura heeft een droom. Ze wil de jongste solozeiler zijn die rond de wereld zeilt. Als ze dit plan in augustus 2009 openbaar maakt, in een interview in het AD, komt er een stortvloed aan reacties los. Niet alleen van sympathisanten, ook van Bureau Jeugdzorg en de Raad voor de Kinderbescherming. Met dramatische gevolgen.

Laura moet gestopt worden. Rechtszaken volgen. Er is zelfs sprake van uithuisplaatsing en Bureau Jeugdzorg laat haar onder toezicht stellen. Dat betekent dat ze haar wereldreis voorlopig kan vergeten. Haar teleurstelling is immens. Naarmate het bureaucratisch net zich om haar sluit, verliest Laura bijna haar levenslust. In een wanhoopspoging haar vrijheid te herwinnen, vlucht ze in december 2009 naar Sint Maarten. Ze wordt ontdekt en onder politiebegeleiding naar Nederland teruggebracht. Bureau Jeugdzorg eist opnieuw uithuisplaatsing, maar die wijst de rechter gelukkig af. Dan gaat er bij Laura een knop om. Er moet een uitweg zijn! Ze vindt haar vechtlust terug. Ze zorgt voor een nieuwe boot, een flinke tweemaster. Ze volgt allerlei cursussen en zeilt in juni 2010 in een weekend op en neer naar de Engelse oostkust om te bewijzen wat ze kan. Op 27 juli 2010 doet de Rechtbank in Middelburg uitspraak over de door de Raad van de Kinderbescherming geeiste verlenging van de ondertoezichtstelling. Zal ze haar vrijheid terugkrijgen en op wereldreis kunnen gaan? Het verlossende antwoord komt,YES! Laura mag gaan en ze zal een maand later aan haar wereldomzeiling beginnen! Zal zij het record als jongste kunnen verbreken?

Dit is het verhaal van Laura Dekker, 14 jaar oud. Over haar ambities, dwarsliggende ambtenaren en haar doorzettingsvermogen!

Te leen in de bibliotheek, of te bestellen online en in iedere boekwinkel 

Prijs 14,50  

We are supported by

 
 
hmc-logo